Bij Fysio-Xpert bieden we met shockwave therapie een innovatieve en effectieve behandeling voor spier- en peesklachten, zoals hielspoor, tenniselleboog en knieproblemen. Door het gebruik van geluidsgolven bevorderen we het natuurlijke herstel van het lichaam en verminderen we pijn. Deze niet-invasieve therapie levert vaak al na enkele sessies merkbare resultaten op.

Benieuwd hoe shockwave therapie jou kan helpen?

Lees verder en ontdek waarom Fysio-Xpert de juiste keuze is voor topklasse in fysiotherapie & herstel!

Snel en effectief herstel met Shockwave therapie bij Fysio-Xpert

Bij Fysio-Xpert streven we ernaar om onze patiënten de beste zorg en de nieuwste behandelmethodes te bieden, altijd in lijn met onze slogan: Topklasse in fysiotherapie & herstel. Een van de meest innovatieve en effectieve behandelingen die we aanbieden, is shockwave therapie. Maar wat is dit precies en hoe kan het jou helpen om sneller te herstellen?

Wat is Shockwave Therapie?

Shockwave therapie is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode die wordt ingezet bij spier- en peesklachten. Met behulp van geluidsgolven die hoogenergetische schokgolven genereren, stimuleren we het lichaam om zichzelf te genezen. Deze schokgolven bevorderen de doorbloeding en de celstofwisseling in het aangedane gebied, wat helpt bij het verminderen van pijn en het versnellen van het herstelproces.

Bij Fysio-Xpert passen we deze therapie toe bij diverse klachten, zoals:

  • Hielspoor (fasciitis plantaris)
  • Tenniselleboog
  • Kalkafzetting in de schouder
  • Achillespeesontsteking
  • Kniepijn door peesirritaties

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling plaatsen we een apparaat op het pijnlijke gebied dat geluidsgolven uitzendt. Deze golven veroorzaken kleine microtrauma’s in het weefs

el, die het lichaam activeren om nieuw, gezond weefsel aan te maken. Daarnaast worden ontstekingen geremd en kan verkalking worden afgebroken.

De behandeling duurt meestal 15 tot 20 minuten en wordt in de meeste gevallen in een serie van meerdere sessies gegeven. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst en duur van de klacht, maar veel patiënten ervaren al na een paar sessies verlichting van hun klachten.

Wat zijn de voordelen?

Shockwave therapie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele behandelingen. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  • Niet-invasief: Er zijn geen naalden of operaties nodig.
  • Snelle resultaten: Veel mensen merken al na enkele behandelingen verbetering.
  • Lokaal gericht: De therapie werkt direct op de pijnlijke plek, wat het herstel versnelt.
  • Veilig en effectief: De therapie is geschikt voor een breed scala aan aandoeningen en is wetenschappelijk onderbouwd.

Waarom kiezen voor Shockwave Therapie bij Fysio-Xpert?

Bij Fysio-Xpert staat topklasse in fysiotherapie & herstel altijd centraal. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het toepassen van shockwave therapie en werken met de modernste apparatuur om jou zo snel en efficiënt mogelijk van je klachten af te helpen. Daarnaast krijg je een op maat gemaakt behandelplan, waarbij we niet alleen focussen op symptoombestrijding, maar ook op de onderliggende oorzaak van je klachten.

Ervaar zelf de voordelen van Shockwave Therapie

Heb je last van langdurige klachten en heb je al meerdere behandelingen geprobeerd zonder resultaat? Misschien is shockwave therapie dan dé oplossing voor jou. Bij Fysio-Xpert helpen we je graag verder met een persoonlijk behandeltraject dat volledig is afgestemd op jouw situatie.

Maak vandaag nog een afspraak en ervaar zelf waarom wij bekendstaan om onze topklasse in fysiotherapie & herstel!

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

× Vraag via whatsapp